Gucci: Egy sikeres dinasztia története - Patricia Gucci


Édes teher a hatalmas hagyaték
Minden Milánóban kezdődött, 1951-ben. Vagy inkább azelőtt. Az 1900-as évek elején, tinédzser éveit taposó Guccio Gucci a londoni Savoy Hotelben dolgozott londinerként. A felső-középosztály eleganciájából táplálkozva, Firenzébe hazatérvén táskák és kiegészítők gyártásával kezdett el foglalkozni – melyet később aligha bánt meg. 1921-ben nyitotta meg első üzletét Guccio, a nyergesmesterség minden fortélyával, hogy aztán Rómában is működhessen.
Gyermekeivel kiegészülve 1951-ben, Milánóban megnyitásra került a legelső Gucci üzlet, mely két évvel később már Manhattanben is kapukat nyithatott.

gucci: egy sikeres dinasztia patricia gucci
A családi vállalkozásban részt vett fia is, Aldo Gucci. akinek lánya, Patricia könyvben számolt be arról, hogy milyen életutat takar a név, amit viselnie kell.
Patricia élete, már a világra jötte előtt sem volt szokványos. Apja, Guccio fia, Aldo titkolta szerelemgyermekét a nyilvánosság elől, hiszen nem szerette volna feláldozni édesapja, Patricia nagyapjának hagyatékát.
Patricia műve nem más, mint apja és anyja viharos szerelmének és élettörténetének kusza szálairól való számvetés. A médiát megkerülve Angliából Rómába átszökő anyáról és lányáról, két ember ellenállhatatlan találkozásáról, gyengéd érzelmeiről és életútjukról szól a könyv.
Aki beleolvas a könyve, egyből félredobja azt a fajta felszínességet, amellyel eddig viszonyult a Guccihoz, mint brandhez. A memoir-t lapozgatva pár oldal után egyből leesik az olvasónak, hogy mit is takar a márkanév. A csillogó táskák, kiegészítők, parfümök és ruhák mögött, bizony kikezdhetetlenül ott rejlenek a testvérek késhegyre menő belső háborúi, a céges nézeteltérések, adócsalás, bigámia és abortusz is.
Aldo Gucci mellett híresen-hírhedten nehéz volt az élet. Az olasz temperamentumról alkotott sztereotípiák hirtelen haragban öltöttek testet Patricia apjának életében, melynek az egész család, de még a cég is meg kényszerült inni a levét. Ahogyan a lány is leírja a könyvben, a világ vagy Aldoval volt, vagy ellene, középút nem létezett. Az 1980-as évek közepe a lehető leginkább viszályos időszaknak, a legfeketébb korszaknak számított a Gucci életében. Aldo adócsalásért börtönbe kényszerült, az amúgy sem fenékig tejfel időszakban.
Patricia-nak, Aldonak és az egész Gucci névnek, volt honnan felállnia.

kisteherautó bérlés és vízvezeték szerelő, szeletelt tégla, goose down pillows, szőnyegtisztítás, autóalkatrész, chiptuning, verblender, babyshop

kisteherautó bérlés és vízvezeték szerelő szeletelt tégla down pillows goose down pillow szőnyegtisztítás felsőfokon babyshop verblender riemchen vízszerelő árak autóalkatrész, chiptuning verblender kisteherautó bérlés és vízvezeték szerelő, szeletelt tégla, goose down pillows, szőnyegtisztítás, autóalkatrész, chiptuning, verblender, babyshop

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Miután Elvesztettelek

Fredrik Backman: A hazavezető út minden reggel egyre hosszabb - Könyvajánó

Vezetés - Alex Ferguson & Michael Moritz